Не так давно (з історичної точки зору, ясна річ)
- на межі двох тисячоліть – науковці зацікавились питанням стосовно
«найкрутіших» у світі ягоди, овоча та фрукта. Критеріями в оцінюванні було
визначено найоптимальніше поєднання вітамінів, мікроелементів та інших
поживних речовин, які б давали організмові людини найбільшу користь. Ретельні
дослідження показали, що найкориснішими для людини серед незліченного
різноманіття земних багатсв є: ягоди смородини, з фруктів – це яблуко, а
серед овочів – буряк. Не всякі кліматичні зони і далеко не всяка країна
здатні бути ботанічною батьківщиною для цих рослин. І цей незаперечний
біологічний факт дозволяє зайвий раз гордитися щедрою українською землею, на
якій розкішно квітують і плодоносять яблуневі сади, а поміж пахучими деревами
ростуть пишні кущі смородини, а на сусідніх грядках поважно визрівають різні
сорти буряка.
Цілком закономірним для талановитого українського
народу стало створення (серед усього іншого різноманіття кулінарних
смаколиків) такої солідної страви, як БОРЩ. «Що це таке?» - дивуються до
цього часу іноземці. Причому дивуються всі: від усеїстівних китайців до
вибагливих французів. І чомусь іноземні кухарі ніяк не можуть опанувати
мистецтво приготування борщу, хоча з погляду українських господинь борщ – ну,
так, це вам не банальний супчик, але ж і не міжгалактична ракета. Борщ? Нема
проблем! Готуємо на кожен день! Для родини і для гостей, пісний і скоромний,
для веселих дружніх посиденьок і на серйозні заходи. За загальновідомими
рецептами й секретними родинними…
…До речі, про серйозне. Про дуже й дуже серйозне…
Сьогодні по світу гуляє коронавірус, ліків від якого ще не винайдено. Але вже
відомо давно й незаперечно, що український борщ завдяки неперевершеному
поєднанню корисних овочів, спецій, білків-жирів-вуглеводів, крім насичення
організму поживними речовинами, за умов дотримання технології приготування (а
технологія дотримується завжди!) зміцнює імунітет, що сприяє надійному
захисту від інфекцій.
Тому, щоб не гаяти даремно період карантину, настав час для проведення
конкурсу на кращий рецепт борщу. Пропонуємо вашій увазі умови проведення відкритого конкурсу, який можна переглянути на сайті навчального закладу: ДПТНЗ "Шосткинське вище професійне училище" за посиланням
Результаты поиска
Веб-результат со ссылками на сай
|
Немає коментарів:
Дописати коментар